Уточнити цiну
Залиште свій номер телефону, і ми зв'яжемося з вами!
Або зателефонуйте нам
38 063 111 02 24

ПЛР-діагностика

Коли призначається ПЛР-діагностика?
Аналіз методом ПЛР проводиться за підозри на конкретну інфекцію.
ПЛР-діагностика призначається при підозрі на інфекції, що викликають тяжкі захворювання (передусім, інфекції, що передаються статевим шляхом). У цих випадках важливо переконатися, чи знаходиться інфекція в організмі чи ні, тобто важлива сама присутність вірусу, а не його активність. Однак метод ПЛР дозволяє аналізувати і кількісні характеристики, тому з його допомогою можна оцінювати інтенсивність патологічних процесів, що протікають приховано та не доступні іншим методам діагностики.

Також за допомогою ПЛР оцінюється ефективність лікування: чи вдалося повністю позбутися збудника захворювання, чи наскільки вдалося знизити його присутність.

Метод ПЛР використовується також для діагностики онкологічних (ракових) захворювань.

Підготовка до аналізу
Кров на аналіз методом ПЛР рекомендується здавати вранці, натще, оскільки необхідно, щоб протягом 8-ї години перед цим пацієнт нічого не їв і не пив. Не слід також жувати жуйку та палити. При здачі крові для аналізу на вірусні гепатити необхідно протягом 2 днів до дослідження виключити з раціону цитрусові, а також помаранчеві фрукти та овочі.

Зіскрібок з уретри рекомендується здавати через 2 години після останнього сечовипускання.

Мазок із зіва і носоглотки здається натще (через 3-4 години після останнього прийому їжі).

Для отримання достовірних результатів аналізи на виявлення збудників бактеріальних інфекцій повинні проводитися не менше ніж через 2 тижні після останнього прийому антибіотиків.

Протягом доби перед аналізом бажано утриматися від статевих стосунків.

Напрямок: Аналізи